Giret på Grieg

Våren 2007

Tid: uke 11 2007

Dager: 14-15-16. 03. 2007

Ons. 14.03 – formiddag: forberedelse, generalprøve , konsert for eldre

Tors. 15.03 – kl. 10.00–11.00 gr.1 (100 elever) er ute på omvisning

gr.2 (100 elever) deltar på konsert i Troldsalen

kl. 11.00–12.00 gruppene bytter plass

kl. 19.00 – festforestilling for foreldre og andre gjester

Fre. 16.03 – samme opplegg om formiddagen som på torsdag

5 konserter til sammen.

Program:

1 Kor/dans og trommegruppe. 2 Dovregubbens hall. Dans. Landro skole 3 Grieg som liten. Teater 4 Morgenstemning Dans. Landro skole 5 Pianotime med mor

Landro skole 6 Norsk springdans Piano. 7 En skoletime , Edvard har noe «mosakk» Landro skole 8 Hardingfele 9 Duett til kort pianostykke Dans 10 Møte med Ole Bull Teater 11 Gitargruppen Dovregubbens hall 12 Brev fra Ibsen.Teater.

13 Anitras dans. Dans 14 Troldhaugen Teater 15 Avslutning –Alle

 Frå lokalavisa på Sotra ”Vest Nytt” laurdag 17.mars 2007

” Dersom du treffer på en sjetteklassing frå Fjell, trenger du ikkje bli overasket om han vet meir om Edvard Grieg enn det du vet.

– Edvard, du skal få gå på musikkkonservatoriet i Leipzig, seier Ole Bull. – Kan jeg pakke kofferten med en gang? Spør den lykkelige Grieg sin berømte slektning.

Et ungt publikum sitter så godt som knyst i de røde stolene i Troldsalen i Bergen.

Torsdag og i går valfartet alle sjetteklassingane i Fjell til Edvard Griegs hjem på Troldhaugen, for en riktig dose kultur og for å lære nokså mye meir om den verdensberømte komponisten.

På scenenstår en ganske ung og ferdig reiseklar Edvar, en dresskledd Ole Bull, en fornærmet storebror og en søster som slettes ikkje synes Edvard er flik på piano.

– Han bare hamrer, jo!

Skuespillerne frå Fjell kulturskole og Landro skule gjorde konserten i Toldsalen til en reise i Edvard Griegs liv. Innimellom dansere, pianostykker og gitargrupper fikk vi møte Edvard Grieg som liten gut, som elev og som en nokså gretten komponist som ropte ut sin misnøye over den kritikerroste Peer-Gynt-musikke.

4. september i år er det hundre år siden Edvard Grieg døde. Fjell kulturskule og Landro skulefant i samarbeid ut at de ville markere Noregs ubestridte nasjonalkomponist. Hvor elles skulle de gjøre det enn på Troldhaugen?

En helt utsolgt konsert for alle som ville torsdag kveld, og hele fire konserter for alle sjetteklassingane i Fjell ble resultatet. …………